Regulament - Trandafirul din Cetate

2 0 2 02 0 2 0

2 0 2 0
Festivalul Trandafirul din Cetate
Festivalul Trandafirul din Cetate
Festivalul Trandafirul din Cetate
2 0 2 0
Festivalul Trandafirul din Cetate
Mergi la conținut

Regulament

Festival
Festivalul de muzică ”Trandafirul din Cetate” va avea loc în data de 23 mai 2020, în localitatea Feldioara, aflată la o distanța de aproximativ 18 km de Municipiul Brașov. Concursul se va desfășura la Cetatea Feldioara (secțiunea Muzică Folk) și la Casa de Cultură din localitate (celelalte secțiuni).

Festivalul este structurat pe următoarele secțiuni:
A. Secțiunea interpretare Muzică Ușoară cu diviziunile:
1. Repertoriu Național
2. Repertoriu Internațional
B. Secțiunea interpretare Muzică Populară cu acompaniament (negativ).
C. Secțiunea Muzică Folk

Categorii de vârstă:
1. Interpreți (soliști vocali) cu vârsta cuprinsă între 6-8 ani; (excepție secțiunea Muzică Folk)
2. Interpreți (soliști vocali) cu vârsta cuprinsă între 9-11 ani;
3. Interpreți (soliști vocali) cu vârsta cuprinsă între 12-14 ani;
4. Interpreți (soliști vocali) cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani.
 
Se ia în calcul vârsta împlinită până la data de 23 mai 2020 exclusiv, data începerii concursului.
Concursul fiind destinat interpreților soliști, în cadrul concursului NU se admit grupuri.

ÎNSCRIERE
Înscrierea la Festivalul ”Trandafirul din Cetate” se face exclusiv prin formularul online prezent pe site (Festival>Înscriere) aferent fiecărei secțiuni/diviziuni în parte, până la data de 15 mai 2020 ora 23.59

Taxa unică de înscriere la festival pentru fiecare secțiune/diviziune în parte este în valoare de 100 lei și se va vira până în data de 18 mai 2020 în contul Asociației "Viva la Musica" nr. RO65 RNCB 0053 0486 0929 0001, deschis la BCR Brașov - cod fiscal 14895747, menționând NUMELE și PRENUMELE participantului, SECȚIUNEA, DIVIZIUNEA și TEXTUL “Trandafirul din Cetate 2020”. Fără aceste mențiuni taxa NU va fi luată în considerare!

Pentru înscriere concurenții vor completa datele personale solicitate și vor atașa în formularul online aferent fiecărei secțiuni și diviziuni în parte, o melodie sub formă de negativ în format .mp3 (exceptând secțiunea folk), respectiv o fotografie artistică (plan mediu/prim-plan) pe fond deschis și fără accesorii (diplome, trofee, microfoane, instrumente etc.) Negativul poate conține și voci adiționale realizate pe o linie melodică diferită de cea interpretată de concurent.

Aspecte tehnice:
- Fotografiile trebuie să aibă extensia .jpg sau .png și să fie cu latura mică de minim 800 pixeli.
- Negativul în format .mp3 să fie codat la minim 192 Kbps - NU sunt acceptate alte formate!
- Numele fișierelor trebuie să conțină obligatoriu Numele și Prenumele concurentului și respectiv titlul piesei.
Exemple: 1) Popescu Ion - Povestea mea - negativ.mp3
2) Popescu Ion.jpg

CONCURS
Toți participanții vor cânta live, fiind acompaniați de negativele trimise prin formularul de înscriere, respectiv chitară pentru secțiunea folk. Nu ne asumăm răspunderea asupra conținutului datelor furnizate de către dvs. în formularul de înscriere și nici asupra calității negativelor pe care le trimiteți.

JURIZARE
Criteriile de jurizare urmăresc calitățile vocale ale concurentului (intonația, impostația, pronunția, respirația, timbrul, inflexiuni specifice), prezența scenică (impresia artistică, costumația adecvată vârstei și piesei), originalitate, punerea în valoare a piesei adecvată vârstei etc.

PREMII
Pentru fiecare secțiune, diviziune, respectiv fiecare categorie de vârstă în parte vor fi acordate câte 3 premii (I-III) și câte 2 mențiuni. Se va acorda Trofeul Festivalului câte unui singur concurent pentru fiecare secțiune în parte, indiferent de diviziune și de categoria de vârstă, pentru cea mai bună evoluție din concurs. În afară de aceste premii pot fi acordate premii speciale din partea organizatorilor, a juriului și a partenerilor. Toți participanții vor primi diplome de participare. Juriul își rezervă dreptul de nu a acorda vreun premiu, respectiv mențiune.

ORGANIZARE
Cazarea, masa și transportul vor fi suportate de către participanți.
Înapoi la conținut